Tot el que cal saber sobre Xbox sèries X i PS5 abans de decidir-te

La nova generació de consoles és aquí, i venen trepitjant fort: les noves PlayStation 5 i Xbox Sèries X han revolucionat el mercat … I quin començament! Les reserves s’han disparat, i les consoles ni tan sols han arribat a tocar les botigues físiques. Què tenen d’especial? I en què es diferencien?

Disseny

El primer que veurem de les noves consoles és evident: l’exterior. Com són els acabats? La Xbox Sèries X té un disseny quadrat, amb acabat negre mat i detalls verds, amb unes dimensions de 15 x 30 x 15 centímetres. La PS5, amb un disseny més arquitectònic, combina el blanc i el negre en 26 x 39 x 10 centímetres, amb una plataforma addicional per mantenir-la en vertical o horitzontal.

Especificacions tècniques

Les dues consoles consten d’una CPU de 8 nuclis Zen 2, encara que els de la PS5 treballen a 3,5 GHz mentre que els de la Xbox a 3,8 GHz, sent aquesta última lleugerament més ràpida. En ambdós casos, el processador està personalitzat per a cada consola.

Pel que fa a potència, la diferència no és a penes perceptible, ja que en ambdues podrem jugar a 4k a 60 fotogrames per segon i arribar als 120 FPS. Al fin, el factor decisiu respecte a la qualitat serà el joc i el desenvolupador que ho faci.

La Xbox disposa d’1 TB d’emmagatzematge SSD, mentre que la PS5 de 825 GB SSD. Aquesta és una de les grans avantatges d’aquesta generació de consoles, ja que redueix el soroll i la temperatura al mínim. Les dues memòries tenen opció d’ampliació.

Pel que fa a la ventilació i refrigeració, Xbox ha optat per un sistema de càmera de vapor, és a dir, dues plaques separades perquè el processador pugui dissipar millor la calor i un ventilador gran a la part superior. En canvi, Sony ha triat un sistema de metall líquid per transmetre la calor del processador a sistema de refrigeració, amb un potent ventilador que expulsa l’aire calent.

Velocitat de càrrega

La PS5 presumeix de 5,5 GB de transferència per segon, mentre que la Xbox Sèries X és de 2,4 GB per segon, sent la primera una mica més ràpida.

Retrocompatibilitat

Es tracta d’un punt important a tenir en compte ja que, mentre que Xbox Sèries X serà compatible amb tots els jocs anteriors de Xbox, PS5 només serà compatible amb els jocs de PS4.

Catàleg de jocs

Encara que ambdues consoles comparteixen alguns títols, PS5 té alguns exclusius com Marvel ‘s Spiderman: Milers Morales o Demon’s Souls. Xbox ofereix el Game Pass, una subscripció amb la qual tindràs accés a un ampli catàleg de jocs com Halo o Gears of War des de 9,99 € al mes.

 

Encara difícils d’aconseguir, si estàs pensant a adquirir alguna d’aquestes consoles hauràs valorar quines característiques són més importants per a tu i quin et mereix més la pena, ja que és una inversió important. Les dues consoles ofereixen grans avenços, però seràs tu qui decideixi a quin equip unir-te.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *