Windows Phone 8 estarà disponible en català

Segons llegim al bloc del periodista Albert Cuesta, la web MiMovilWindows ha pogut provar l’SDK filtrat fa uns dies de la darrera versió de Windows Phone i confirmar el que Microsoft va dir en una entrada a l’espai de Microsoft Ibérica” La compañía se ha comprometido a lanzar versiones de Windows 8 y Windows Phone en catalán en los próximos meses acompañando el lanzamiento de estos nuevos productos.”

Recordem que fins ara, i des de la versió 7 de Windows Phone, el català havia estat exclòs de les opcions d’idioma de la interfície deixant la nostra llengua només com a “Configuració Regional” en els camps de dates, hores i alguns fets més de poca importància. Una tendència que sembla millorar després de la campanya d’#Androidcatalà de fa uns mesos.

El que de moment no sabem és si Windows Phone 7.8 (l’actualització que rebran tots els telèfons actuals per compensar la falta d’upgrade a WP8) també inclourà el català, però el més lògic seria que així fos. Tornant al tema de la “Configuració regional” veiem que també hi ha la possibilitat de tenir-la en “valencià i balear” inclús l’”aranès”.

Però ja sabem que fins a l’octubre, començaments de novembre, no tindrem confirmació definitiva. Tot i així, en l’SDK provada hem de saber que no podrem utilitzar el reconeixement de veu en català, sinó que ho haurem de fer en un altre idioma, tal com passa actualment amb el Siri d’Apple

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *