Samsung Espanya és la responsable que no tinguem Android en català

La delegació de Samsung a Espanya és l’única responsable que no hi hagi l’opció del català als seus dispositius més nous.

Així doncs, Android 4.0 Ice Cream Sandwich està disponible en la nostra llengua, qui no ho estan son els dispositius Samsung que inclouen aquesta versió del sistema operatiu de Google.

El problema ve de lluny, ja fa un temps, des del portal EbreAndroid van enviar una carta oberta a l’empresa coreana per tal de denunciar obertament el cas, per tal de que els expliquessin el motiu pel qual no tinguem el català a aquesta plataforma. Samsung va respondre que aquestes decisions depenen de la filial que disposa cada país, és a dir, que qui ho havia de decidir era Samsung Espanya. Com heu llegit al títol de l’entrada, la decisió que ha pren Samsung Espanya és la d’eliminar el català dels seus terminals amb ICS.

Per molt que fem servir el cervell no hem estat capaços d’esbrinar el motiu d’aquesta decisió. Esperem que la delegació de Samsung a Espanya rectifiqui, però fins que això no passi us recomanem que els hi demaneu a través de les xarxes socials la seva rectificació. Samsung Espanya és a Twitter:  @Samsung_ES i @SamsungMobileES i també a Facebook. Els usuaris de Twitter també utilitzem l’etiqueta #androidcatalà.

Actualització: El hashtag #androidcatalà ja és Trending Topic a Catalunya i alguns usuaris ja proposen #BoicotSamsung. Seguiu-nos a Twitter per més informació.

Via | Racó català

6 respostes a Samsung Espanya és la responsable que no tinguem Android en català

 1. Guillem escrigué:

  En el meu Samsung Nexus S fa mesos que hi tinc ICS en català, suposo que la mesura no afectará als terminals de Google (en aquest cas la fotografía pot resultar confusa).

 2. Víctor Ramírez escrigué:

  Em sembla absurd. Dubto que costi tant d’esforç mantenir la nostra llengua als seus terminals. Em semblen ganes de tocar el que no sona constantment. És absurd, amb aquesta mesura no faràn res més que perdre.

 3. Albert González escrigué:

  La politica de les empreses es la següent: si hi ha molta gent que parla aquest idioma i es principal, cap problema, alhora de tractar una altra llengua on en comparació amb una altra llengua no te tan de mercat s’aplaça fins que algu es queixa.

 4. manel escrigué:

  Aquesta es la resposta de samsung a la pregunta de quan pensaben posar els seus mobils en catala:

  Ref. Cliente: 2211368074

  Apreciado Sr.xxxxx,

  Gracias por contactar con el departamento de Atención al Cliente de Samsung. Esta es nuestra respuesta en relación a su consulta:

  Le agradecemos que haya contactado con nosotros para trasladarnos su observación sobre la disponibilidad del catalán en los sistemas operativos de los dispositivos móviles Samsung.

  En relación con ello, querríamos transmitirle, en primer lugar, el interés de Samsung respecto a la incorporación del catalán en sus dispositivos móviles. En este sentido y demostrando dicho interés, nos complace informarle que Samsung ha colaborado con la Generalitat de Catalunya para fomentar la presencia progresiva del catalán en el ámbito de la telefonía móvil. De hecho, podrá encontrar información específica sobre la incorporación del catalán en teléfonos móviles Samsung en el sitio web http://www.elteumobil.cat.

  Por lo que se refiere al producto concreto sobre el que plantea su observación, le informamos que dicho producto no incorpora automáticamente la funcionalidad del idioma catalán en todos sus menús y aplicaciones, siendo necesario un desarrollo adicional por parte de Samsung para su completa incorporación. Este proceso se está implementando de forma progresiva en los nuevos dispositivos que Samsung va a comercializar y por ese motivo lamentablemente esta concreta funcionalidad no se encuentra disponible en todos sus productos.

  Si desea realizar alguna consulta más, quedamos a su disposición en nuestra página web http://www.samsung.com/es, a través del apartado “contáctenos”. Igualmente, puede contactarnos mediante nuestro teléfono de Atención al Cliente 902 17 26 78,
  laborables de Lunes-Viernes : 9.00-21.00 y Sábados: 9.00-18.00.

  Atentamente,

  Atención al Cliente

  Samsung Electronics Iberia, S.A.

  En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal, SAMSUNG ELECTRONICS IBERIA S.A., Sociedad Unipersonal, con domicilio en Parque Empresarial Omega, Edificio C, Avenida de Barajas número 32, 28108 Alcobendas (Madrid), le informa que sus datos de carácter personal han sido incorporados en un fichero de su titularidad para su tratamiento con la finalidad de gestionar y tramitar su solicitud, consulta o reclamación.

  Puede conocer qué datos están siendo objeto de tratamiento (derecho de acceso), solicitar su rectificación en caso de que sean erróneos (derecho de rectificación), o solicitar su cancelación (derecho de cancelación), así como ejercitar su derecho de oposición mediante el envío de un escrito indicando el derecho que desea ejercitar a la atención del Departamento Legal deSAMSUNG ELECTRONICS IBERIA, S.A., Sociedad Unipersonal a la dirección antes indicada o bien mediante la remisión de un correo electrónico a la dirección legal.sesa@samsung.com, acompañando en todo caso una copia de su D.N.I. o documento equivalente acreditativo de su identidad.

  • Enric Llonch escrigué:

   Hola Manel. Gràcies per compartir amb nosaltres aquest text que indiques que és la resposta a una teva pregunta prèvia sobre el tema #androidcatalà.

   Per cert, la web que surt el text no està operativa, algú té més informació?