5 anys amb l’iPhone

Fa tot just 5 anys es posava a la venda el primer iPhone d’Apple. Va ser presentat el gener del 2007 però fins força més tard no va arribar a les botigues, i recordem que en un principi només era disponible als Estats Units.

Un abans i un després

Siguem realistes, l’iPhone va marcar un abans i un després en el món de la tecnologia i la telefonia mòbil. És clar que abans hi havien hagut productes similars que van influir (en menor o major importància) en la fabricació d’aquest, igual que va passar amb l’iPad i els Tablet PC de Microsoft.

Encara recordo, i no em vull posar a explicar batalletes (tampoc són la persona idònia), quan Steve Jobs ens feia ballar el cap comentant els tres dispositius dels quals parlaria: un iPod, un dispositiu per navegar per internet i un telèfon. Ho tornava a repetir diverses vegades i finalment indicava que era un sol gadget revolucionari. Després, per contrarestar l’emoció provocada, apareix a la pantalla un iPod original amb rodeta telefònica i el públic riu.

Tot seguit, Jobs passa diapositiva per veure quatre telèfons de l’època, tots amb teclat QWERTY incorporat (com una BlackBerry), després marca la part del teclat i l’esborra. Després d’això ja sabíem que no tindria teclat, seria doncs un mòbil amb Stylus? Següent slide: “Qui vol un Stylus?”. Efectivament, qui el vol tenint els dits?

Steve Ballmer i la bola de vidre

Per acabar només vull recordar un dels meus ídols, Steve Ballmer. Sí, sí, heu llegit bé. Ballmer va fer unes declaracions BRU-TALS després de la presentació de l’iPhone. Aquest vídeo s’hauria de posar al despatx de cada CEO del món de la tecnologia. Val la pena. Perquè, qui vol un telèfon sense teclat?

Imatge | TodaysiPhone

5 respostes a 5 anys amb l’iPhone

 1. flunxone escrigué:

  PAELLERUS!!!!!!!!!! VULL JA EL PODCAST !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. flunxone escrigué:

  El dia que va sortir em vaig plantar a la botiga movistar de portal del angel a Barcelona, Vaig fer 4 hores com un tontu per despres de saber que nomes van posar en circulacio unes poques unitats. Moto i cap al corte ingles, lho mateix, moto i cap a les botigues del barri, lho mateix. A sobre no es podia reservar i trobar- ne un era com trobar feina a espanya, imposible.

  Al final em vaig emprenyar de donar voltes i voltes com si necesites un fetge nou i ho vaig deixar estar.

  La keynote, lhe vist unes 6 vegades, crec que es la millor de totes, amb tot el respecte per ipod i per el mac del 84 pero aquesta si que va ser impresionant. Les merdes de movils que teniem en aquella epoca, LADRILLOS n95 symbian inside i demes porqueries.

  Ballmer va dir ” un movil de 500 dolars?” donÇ mira ara amb els lumia….

 3. flunxone escrigué:

  Al loro!!!!!
  Parlan del movil d´apple per que veieu allo de la obsolencia programada. El cable del ipod 3G firewire comprat al 2004 esta perfecte i el cable del iphone 4 i el del ipad shan pelat e inflat al costat del conector de 30 pins…….